Peter Grimes Operaspektakel op het Wad/ oproep vrijwilligers

Peter Grimes Operaspektakel op het Wad / oproep vrijwilligers

In september zal de opera Peter Grimes worden opgevoerd op het Wad.

Dorpsbewoners die zich willen inzetten als vrijwilliger of figurant kunnen zich aanmelden via de mail van dorpsbelang Paesens- Moddergat: dorpsbelang@paesens-moddergat.nl.  Bij vrijwilligerswerk kun je denken aan: parkeerregelaar, verkeersregelaar, kaartcontrole, gastheer/gastvrouw.  Vermeld in de mail: voorkeur voor de functie, contact- en adresgegevens. 

 

 

In juni/juli hebben we dorpsbelang P-M op de hoogte gesteld van het voornemen om een opera achter de dijk uit te voeren.

De organisatie van de opera ‘Peter Grimes’ ‘Operaspektakel op het Wad is inmiddels weer een aantal stappen verder. Voor wie het even gemist heeft verderop wat meer informatie. Voor nu wil de organisatie graag uw/jouw hulp inroepen. We zijn namelijk op zoek naar instrumenten en figurant-muzikanten die willen acteren in een reclamefilmpje voor de opera. Wil jij 18 november schitteren op het doek of heb je een instrument dat gebruikt mag worden voor deze bijzondere trailer? Mail dan naar Anke Bijlsma via info@theaterkerknes.nl. Meer details lees snel verder >>

 

Oproep: instrumenten voor filmopnames

 

Wij zijn op zoek naar instrumenten die wij mogen gebruiken voor filmopnames op 18 november. Bij voorkeur instrumenten die oud zijn en niet terug hoeven, ze hoeven zelfs niet meer te bespeelbaar te zijn of instrumenten die we mogen gebruiken en die tegen een stootje kunnen. Ze worden gebruikt voor opnames in de buitenlucht (zeelucht). Het gaat om strijkinstrumenten, houten fluiten, klarinet, hobo, koperblaasinstrumenten en/of groot slagwerk. We hebben minimaal 30 instrumenten nodig!. Stuur een mail naar info@theaterkerknes.nl voor meer informatie en waar je je instrument kunt brengen!!

 

Oproep: figuranten (muzikanten) voor filmopnames

 

Altijd al willen schitteren op het doek als muzikant? Dan is dit je kans. We zijn op zoek naar figuranten voor een orkest, je hoeft niet muzikaal te zijn (lees figurant), in de leeftijd van 18-55 jaar. De opnames zijn bij Moddergat op 18 november. We zoeken 10 figuranten voor de ochtend en 30 voor de middag (als je de hele dag kunt, nog beter). Vereiste: zwarte kleding. Wil je meedoen? Stuur dan een foto en jouw gegevens naar info@theaterkerknes.nl

 

Peter Grimes

Operaspektakel op het Wad

Met een jonge cast van Nederlandse topsolisten waaronder Albert Bonnema, Jeannette van Schaik en Eva Stegeman, een groot professioneel orkest in combinatie met koorzangers en figuranten uit de regio, brengt dirigent Arnaud Oosterbaan samen met regisseur Paul Carr uit Engeland ‘Peter Grimes’ naar Paesens Moddergat. 

 

Ruim 180 spelers vertolken in september 2020 het drama van de visser Peter Grimes. De opera vindt plaats achter de dijk bij Moddergat. Het verhaal uit de opera speelt zich af in een dorp aan de kust van Suffolk ergens in het midden van de 19e eeuw. De plaatselijke lijkschouwer Swallow, die tevens advocaat en burgemeester is, ondervraagt de visser Peter Grimes over de dood van zijn scheepsjongen tijdens een tocht op zee. Niet alleen de dood van de vissersjongen roept vraagtekens op maar ook de omgang met de verdachte; want ben je, in een kleine gemeenschap, eigenlijk niet al schuldig bevonden voordat het oordeel is geveld? 

 

 

Aankomende evenementen