Uitnodiging informatiebijeenkomst   Dijkverbetering Lauwersmeerdijk

Uitnodiging informatiebijeenkomst   Dijkverbetering Lauwersmeerdijk

Wanneer: 10 januari, 2019

Tijd:           Van 19.30 tot 21.30 uur

Waar: ’Het Garnalenfabriekje’ (It Genaatfabryk 2-4, 9142 VH, Moddergat)

Wetterskip Fryslân presenteert op donderdag 10 januari de uitvoeringsplannen voor de dijkverbetering van de Lauwersmeerdijk. Het gaat om een deel van 4,4 kilometer dat loopt vanaf halverwege de Peasumer Lannen tot aan de Cleveringsluizen. Onder andere is de bekleding aan de buitenzijde van de Lauwersmeerdijk afgekeurd en wordt vervangen. Zo blijft de dijk bestand tegen hoog water en zware stormen en houden we droge voeten.

Programma informatiebijeenkomst

Wetterskip Fryslân informeert de omgeving graag over de plannen voor de dijkverbetering. Daarom organiseert het Wetterskip een informatiebijeenkomst voor alle belanghebbenden. Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 uur Inloop met koffie en thee

20.00 uur Welkomstwoord door Bé de Winter, dagelijks bestuurder Wetterskip Fryslân

20.10 uur Presentatie door Peter van der Starre en Ido Boonstra (projectmedewerkers)

20.30 uur Plenair: gelegenheid om vragen te stellen

21.00 uur Vrije gedeelte: deskundigen staan u persoonlijk te woord.

21.30 uur Einde

Vragen?

Heeft u vragen over de inloopbijeenkomst? Neem dan contact op met Peter van der Starre van afdeling projecten van Wetterskip Fryslân via secretariaatprojecten@wetterskipfryslan.nl of telefonisch via 058-2922222.

Achtergrond

In 2017 startte Wetterskip Fryslân met de voorbereidingen voor de verbetering van 4,4 kilometer Lauwersmeerdijk. Uit een veiligheidstoets bleek namelijk dat onder andere de asfaltbekleding van dit stuk van de dijk niet meer voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen. Volgens de huidige planning gaat in 2019 de schop in de grond. Het project duurt twee jaar en wordt in 2021 opgeleverd. De verbeterde waterkering voldoet dan weer aan de wettelijke veiligheidseisen.

Aankomende evenementen