Try-out toneelploeg ‘De Lytse Komeedzje’ uit Drachten

Al meer dan dertig jaar voert ‘De Lytse Komeedzje’ uit Drachten hun nieuwste toneelstuk op in Paesens-Moddergat. Zo ook weer op vrijdag 10 januari 2020. Vooraf werd het publiek gewaarschuwd door de voorzitter van het Dorpsbelang, dat zij niet verantwoordelijk waren voor ‘útskoarde bûsen’, de Friese uitdrukking voor hard lachen en vrij vertaald: uitgescheurde broekzakken.

Deze uitvoering ging over een beauty- en wellnesscentrum waar, tijdens de afwezigheid van de directie, onverwacht een anonieme inspecteur zou langskomen. De receptioniste werkte er nog maar net, de onderhoudsvrouw had een stiekeme relatie met haar en tot overmaat van ramp was de tante van de receptioniste een van de gasten. De receptioniste verdacht haar tante ervan de inspecteur te zijn. Maar er was ook een man die zei het weekarrangement van zijn zus te hebben overgenomen, omdat zij ziek zou zijn. Was hij dan de inspecteur? Uiteindelijk belde de inspecteur af omdat hij ziek was en bleek alle commotie voor niets te zijn geweest.

Verduidelijking van de foto’s

De tweeling Alie en Bertha hadden een weekarrangement gewonnen. In een wellnesscentrum wordt uiteraard alleen maar gezond gegeten en gedronken. Alie moest haar meegebrachte chips inleveren en de vreemde man, Karel genaamd, moest het een week zonder zijn borrel stellen. Dit zorgde ervoor dat de twee ’s nachts op pad gingen om hun ingeleverde lekkernijen te zoeken.

In een beautycentrum is ook een schoonheidsspecialiste; de arme Karel werd door de overactieve schoonheidsspecialiste onder handen genomen en verloor daarbij al zijn gezichtshaar, inclusief snor. Op het programma stond ook een dagelijks zwemuurtje, maar Karel kon niet zwemmen. Omdat hij een populaire man was bij de vrouwelijke gasten, kreeg hij van hen een badmuts, badpak, zwembandjes en een zwemband. Karel moest van de masseuse eerst ‘droog’ oefenen. Dit tot grote hilariteit van het publiek.

Het was een zeer geslaagde avond, het publiek ziet de spelers in januari 2021 graag terug.