Paesens of Peazens – Update!

Update 16-3-2021

Poll resultaten aangepast

De peiling Paesens of Peazens is gesloten, de uitslag is nog wel te bekijken.
Bij het bekijken van de resultaten viel op dat sommige mensen wel heel onzeker waren of hun stem wel opgeslagen was dat ze heel veel keer achter elkaar hebben gestemd.
Sommigen wel 20 tot 30 keer van hetzelfde IP-adres.
Nadat we alle dubbele ip-adressen tot 2 per adres verwijderd hadden bleek het resultaat echt anders te zijn dan het in eerste instantie leek.

Onderaan de pagina staan de screenshots van voor en na.

Voor ons als website beheerders is dit wel een leermoment geweest. De volgende keer gaan we dat anders doen. Wij vinden het namelijk wel een ontzettend goed initiatief dat het dorpsbelang de mening van ons als bewoners vraagt en dit meeneemt in haar advies aan de gemeente.

We hopen dat het dorpsbelang dat vaker doet en we willen het bestuur van dorpsbelangen daar graag op een goede manier in kunnen ondersteunen.


De gemeente Noardeast-Fryslân is voornemens om de plaatsnamen in de gemeente te wijzigen in de Fryske benaming tenzij het dorp anders aangeeft.

Dorpsbelang wil graag van onze inwoners weten wat de voorkeur is. Het betreft hier de naam van Paesens die dan gewijzigd wordt Moddergat is in beide talen gelijk.

Dus de vraag is blijft het de Nederlandse benaming Paesens of moet het de Fryske naam Peazens worden?

[yop_poll id=”7″]

Voor correctie
Na correctie

Aankomende evenementen