Kunst aan huis

In maart van dit jaar vindt voor de zesentwintigste keer de open-atelierroute Lauwersland plaats: zo’n dertig kunstenaars in Friesland en Groningen, op diverse plekken rondom de Lauwersmeer, stellen hun ateliers open voor het publiek.

Dit jaar doen twee kunstenaars in Paesens mee: Sjoerd Jousma op het Eastein 22 met schilderijen, en Wouter Koek van Egmond aan het Bakkerssteechje met ruimtelijk werk (beelden, muziek en tekst). Twee weekenden, 11/12 en 18/19 maart, kunt U bij hen als het ware in de keuken kijken en met hen in gesprek gaan over hun werk, tussen 11 uur ’s morgens en 17 uur ‘s middags. Toegang gratis. Maar ook alle andere deelnemers zijn een bezoek waard! Bij Sjoerd en Wouter liggen folders met een routebeschrijving voor U klaar.

Er wordt ook kunst verloot: elke deelnemende kunstenaar stelt een kunstwerk ter waarde van €1000 voor verloting beschikbaar. Een lot kost €5. U kiest zelf van welke kunstenaar U iets zou willen winnen. Wie weet wint U een uniek kunstwerk, dat niemand anders in huis heeft!

Meer informatie over de route vindt U op www.kunstaanhuis.nl, over Sjoerd Jousma op www.sjoerdjousma.nl, en over Wouter Koek van Egmond op www.studiotruenorth.blogspot.com .

Aankomende evenementen