‘Kom Erbij’ week 1-8 oktober 2020

Thema: Wij!
Het lijkt nog ver weg, maar na de vakanties is het zomaar weer zover, de ‘Kom Erbij’ Week!

Waarom het thema Wij?
Alles staat in het teken van wij! De gemeenten Dantumadiel en Noardeast-Fryslân zijn druk bezig de coalitie ‘Kom Erbij’ op te zetten, een coalitie voor de aanpak van eenzaamheid en inclusie. Een coalitie van netwerkpartners die zich hiervoor willen inzetten, zodat iedereen mee kan doen. Ongeacht afkomst, huidskleur, religie, seksuele geaardheid, sociale klasse, opleidingsniveau of beperking. Iedereen is verschillend en iedereen hoort erbij.

We hopen weer op leuke acties die dit weerspiegelen. Acties die jong en oud verbinden, die mensen met en zonder beperking verbinden, mensen van Nederlandse en niet-Nederlandse afkomst, acties waaraan ook mensen met een kleine beurs kunnen deelnemen, acties speciaal gericht op jongeren en eenzaamheid, kortom iedereen.

Denk aan bijvoorbeeld gezamenlijk koken, eten, sporten, koffiedrinken, theater of muziek maken, schilderen, spelletjes doen, wandelen, fietsen of wat dan ook.
We zullen waarschijnlijk nog steeds Corona-proof moeten werken, dus een beetje fantasie is nodig.

Deze moeilijke Coronatijd levert ook iets op, namelijk inspirerende initiatieven. Deze tijd maakt duidelijk wat het belang is van gezondheid en saamhorigheid. Er is veel bereidheid om elkaar te ondersteunen. Overal hangen posters, mensen brengen elkaar eten, in de buurt en wijk wordt naar elkaar omgezien. Dat is het positieve van deze tijd, laten we dat vasthouden!

We hopen dat jij/ jullie/jouw organisatie ook weer meedoe(n)t!

Initiatieven graag vóór 9 september aanleveren, zodat we tijdig de agenda voor de kranten kunnen opmaken. Doe dat via bijgevoegd formulier en stuur dat aan m.paulusma@noardeast-fryslan.nl

Met vriendelijke groet,
Werkgroep ‘Kom Erbij’

Aankomende evenementen