Garnalefabryk: Biologische Boer Jaring Brunia, een jonge boer met een missie

We beginnen dit seizoen bij beroepen in beeld met een boer. Niet zomaar een boer maar een boer met een missie en een geheel eigen visie op boeren: Jaring Brunia. ‘Alles wat we tussen gras en koe bedacht hebben weg halen en de koe en het gras zo proberen te managen dat er een weelderige biodiverse boerderij ontstaat. Een boerderij waar koeien jaar rond buiten mogen zijn, waar de boer een mooi leven en een goed inkomen heeft en waar speciale aandacht is voor de weidevogels dat is mijn visie’ aldus Jaring.

‘In mijn zoektocht naar een simpele efficiënte bedrijfsvoering kwam ik er steeds weer achter dat ik wou boeren met de natuur, koeien buiten, bloemrijke weiden, weidevogels en weinig input van buitenaf. Al snel realiseerde ik mij dat dit allemaal “natuur” was. Ik besloot me verder te verdiepen in de natuur in mijn inspiratie te halen uit de natuur. Als je naar de natuur kijkt, zie je dat alles klopt. En dat er verder weinig nodig is. Als ik de koeien en het grasland dus weer terug breng in hun natuurlijk ritme, dan veranderd mijn rol van boer naar een soort van boswachter’ aldus Jaring Brunia. Hoe hij dit doet komt hij vertellen tijdens zijn lezing op 17 oktober in het garnalenfabriekje.

Uiteraard is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Heb je interesse om boer te worden, weet je nog niet wat je wilt worden of ben je gewoon nieuwsgierig naar de werkzaamheden van boer Brunia? Meld je dan aan via www.garnalefabryk.nl.

Praktische informatie: Lezing Boer Brunia, 17 oktober om 19:30 uur in de Garnalefabryk in Morddergat. De toegang is € 2,50 voor leerlingen en studenten en € 5,00 voor volwassenen.

Aankomende evenementen