Plannen voor Wadopera september 2020

Plannen voor buitendijkse Wadopera ‘Peter Grimes’ in september 2020

In 2008 is het requiem ‘Oer de seedyk’ van Gerrit Breteler opgevoerd. Een belevenis om nooit weer te vergeten. Onder regie van Anke Bijlsma hebben solisten, koor, orkest, figuranten en ontzettend veel vrijwilligers uit met name Paesens-Moddergat, een prachtige productie neergezet.

Nu is er een nieuw plan:

De Wadopera ‘Peter Grimes’ van Benjamin Britten buitendijks bij Paesens-Moddergat op te voeren, tweede helft september 2020. Een echte opera met de nationale top aan solisten, Friese beroepsmusici, een projectkoor bestaand uit amateurzangers en vele figuranten en vrijwilligers. De regie is in handen van de Engelsman Peter Carr.‘Peter Grimes’ is het Engelstalige verhaal over een vissersgemeenschap in Engeland. David Lelieveld (Pier21), dirigent Arnaud Oosterbaan (Stichting Nootstroom) en Anke Bijlsma (o.a. Theaterkerk Nes) vormen het productieteam. Dit team wordt aangevuld met verschillende professionals en belanghebbenden. De eerste positieve bespreking met dorpsbelang Paesens-Moddergat heeft inmiddels plaatsgevonden.

De komende maanden zal blijken of de plannen haalbaar zijn. Ideeën zijn natuurlijk zelfs nu al welkom en een informatieavond in het dorp volgt na de zomer

Aankomende evenementen