Twirre thema avond lokaal voedsel

Op 25 februari staat lokaal voedsel centraal bij de derde Twirre bijeenkomst. De stand van zaken omtrent de Twirre streekmarkt van 21 maart komt aan bod, een korte film, een quiz en er is een proeverij van streekproducten.

Marinthe de Hek van de Slow Food Youth Network Fryslân is veel bezig met projecten rond lokale voeding, maar kijkt in verband met haar opleiding tot gedragswetenschapper veel naar ons consumentengedrag. Waarom is het zo moeilijk om een duurzame leefstijl vast te houden in een maatschappij die ingericht is op juist een niet-duurzame leefstijl en welke elementen spelen daarin mee? Heb je overal invloed op? Hoe kun je beter keuzes maken die bij een meer biodiverse leefstijl past? Is het een kwestie van willen of kunnen?

De korte film ‘Onsje Minder’ (2019) is het verhaal van Boer Sjoerd uit Jorwert. Hij licht in deze korte film zijn visie toe op zijn permacultuurtuin en hoe die zich verhoudt tot de hedendaagse voedselketen.

Het is naast kennis van anderen ook interessant om te kijken hoeveel kennis er in de zaal zit. Heleentje Swart van Circulair Friesland daagt het publiek uit in een pubquiz over lokaal eten en circulariteit. Gedurende de avond wordt je verwend met een proeverij van streekproducten door Wiebe de Jong, chef kok en patissier uit Dokkum.

De bijeenkomsten zijn voor alle bewoners; boer, burger, ondernemer, ambtenaar, van de gemeente Noardeast Fryslân. Op de website van Twirre kun je volgen welke initiatieven allemaal ontwikkeld zijn. De werkgroep wil mensen aansporen om zelf in actie te komen en samenwerking te zoeken met elkaar in plaats van naar elkaar te wijzen om zo samen een gezondere leefomgeving te creëren.

De bijeenkomst op 25 februari start om 19:30 uur en vanaf 19:00 uur zijn de deuren van Theaterkerk Nes, waar de bijeenkomst plaatsvindt, geopend. Het is noodzakelijk dat geïnteresseerden zich opgeven in verband met de proeverij. Dit kan via www.twirredochmei.nl.

Aankomende evenementen