Plaatsing Kunstwerk “De drie streken” vindt niet plaats in 2017

De plaatsing van het kunstwerk “De drie streken” vindt niet plaats in 2017 aldus Klaas Laansma, zakelijk leider Programma de Garnalefabryk en Productieleider De Streken. Het blijkt dat de vrijstelling die is aangevraagd bij Rijkswaterstaat in verband met de Waterwet in combinatie met de Planologische Kernbeslissing Waddenzee op dit moment geen ruimte biedt voor een tijdelijke plaatsing. Het project De Streken gaat in 2017 helaas niet door. Het vervolg In de afgelopen week is uitvoerig met de directie en de vergunningverleners van Rijkswaterstaat gecommuniceerd over de situatie. Er zijn alternatieve benaderingswijzen mogelijk om De Streken (en ook andere Sense of Place-projecten) in de toekomst binnen de wettelijke en planologische kaders te gaan realiseren. Rijkswaterstaat is bereid om in de zoektocht daarvan mee te denken en mee te werken.

De kunstenaar Marc van Vliet heeft het kunstwerk al eerder tijdens Oeral gebruikt. Het kunstwerk verandert door eb en vloed van uur tot uur een en geeft daarmee telkens een andere kijk op het kunstwerk en op het wad.

Meer informatie en foto’s kunt u hier (in het engels) vinden. En hier in het Nederlands wat meer over wat de bedoeling is.

 

Aankomende evenementen