Dongeradeel in 2030 CO2-neutraal?

De eerste Elkenien Grien nieuwsbrief
Met onze nieuwsbrief brengen we u graag op de hoogte van recente ontwikkelingen rondom de stichting Elkenien Grien, het energiecafé, geven we tips en stellen onze energieambassadeurs zich voor.

Het Energiecafé is geopend
Elke zaterdag- en woensdagmiddag van 12 tot 16 uur kunt u bij ons binnenlopen. In de Prins-Fabriek, Rondweg West 35 in Dokkum hebben we een prachtige ruimte gevonden waar iedereen terecht kan met alle vragen over energiebesparing, zonnepanelen, isolatie en nog veel meer.

Huisbezoek
Bent u niet in de gelegenheid om te komen? Onze energieambassadeurs komen ook graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken. Mail voor een afspraak naar info@elkeniengrien.nl en een van onze energieambassadeurs neemt vervolgens contact met u op.

Kennismaken: energieambassadeur Joke Groen
Sinds ongeveer 2,5 jaar woont Joke Groen in een oud huisje uit 1800 in Hantumhuizen. Toen ze op een avond van Fêste Grûn in gesprek raakte, werd ze getipt om eens contact op te nemen met Lieke Zuidema. “Zij had thuis al nul-op-de-meter en dat vond ik geweldig”, vertelt Groen. Er werd een afspraak gepland over de stichting Elkenien Grien en zo begon het balletje te rollen. Als kleinverbruiker keerde ze terug naar de basis en overtuigt nu als energieambassadeur ook anderen om hun persoonlijke CO2-uitstoot te verminderen.
Lees het volledige interview op de website.

Agenda
18 juni: Presentatie opschalen dorpsmolens
Freek v.d. Lugt van de stichting De dorpsmolens van Ternaard komt 18 juni 2019 in het Energiecafé ’s avonds om 19.30 uur vertellen over de plannen van de stichting. Het gaat daarbij niet om het plaatsen van nieuwe windmolens, maar het opwaarderen van de bestaande initiatieven. U bent van harte welkom!

P.S. Op onze website www.elkeniengrien.nl vindt u ook praktische tips voor energiebesparing die u direct toe kunt passen.

Aankomende evenementen